İş

Bitcoin halving provası: Bitcoin Cash ağında ödül yarılanması tamamlandı

Investing.com – Bitcoin’den 2017 yılında çatallanarak geliştirilen bir Blockchain ağı olan Bitcoin Cash, iş ispatı konsensüs mekanizmasına bağlı olarak madencilik ödül yarılanması (halving) işlemlerini tamamladı.

Kazançlı yatırımlar için doğru adres: InvestingPro. Şimdi %20’ye varan indirimden yararlanmak için INVTROZEL1A kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Bitcoin Cash 2. halving’ini tamamladı

Bitcoin Cash, böylece 2017’de çatallandıktan sonra ikinci halving’ini gerçekleştirdi. Ağın ilk ödül yarılanması Nisan 2020 yılında gerçekleşti. O dönem madencilik ödülü blok başına 12,5 BCH’den 6,25 BCH’ye düştü. Dün gerçekleşen işlemin ardından ise BCH ödülü 3,125’e düştü.

Bitcoin Cash, 2020’de halving sonrası dönemde yıl boyu yatay hareket ederken asıl yükselişini piyasa geneliyle birlikte 2021 yılında gerçekleştirdi. 2021’in ilk yarısında %300’ü bulan değer artışı gören Bitcoin Cash’in en yüksek seviyesi 1.650 dolar olarak kaydedildi.

Bu yıl ise halving öncesi dönemde %200 değer kazanan BCH, hafta başında 700 doları test etti, ardından piyasa geneliyle birlikte düşüşe geçti. Bu hafta %17’yi bulan değer kaybı gören BCH, bugün günün ilk saatlerinde gelen talep ile %10’un üzerinde yükselirken 665 dolardan işlem görmeye başladı ve halving sonrası döneme pozitif başladı.

Bitcoin Cash, 2017 yılında topluluk içinde çıkan geliştirme anlaşmazlığından kaynaklı olarak yeni bir Blockchain ağı olarak ortaya çıktı. Bitcoin ile benzer konsensüs mekanizmasına sahip olan Bitcoin Cash de enerji yoğun olarak çalışan iş ispatı prensibine göre çalışıyor. 2019 yılına gelindiğinde ise BCH ağında başka bir bölünme daha yaşandı ve bu sefer ağı çatallayan bazı geliştiriciler Bitcoin SV adı verilen yeni bir ağ kullanmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu