Yaşam

İddia: İmar Affı Yasağı İçin Anayasa Çalışmaları Başladı

Kaçak yapılara ‘çözüm’ olarak hayatımıza girdi imar affı Mevzuata uygun yapılmayan onbinlerce konutun ‘yasallaşmasına’ neden oldu. Özellikle Kahramanmaraş depremi sonrası yaşanan yıkım, imar affına ilişkin kamuoyunda büyük bir muhalefet oluşturdu.

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre ilki 1987’de, son olarak 2018’de yapılan imar affı geçtiğimiz günlerde açıklandı. anayasal blok.buluşacak.

İmar affına anayasal bir yasaklama uygulanabilir:

Habere göre Adalet Bakanlığı, Anayasa’da imar suçlarının işlendiğini belirtiyor. affedilemez kabahatlerin ortasında yakalanmak taslak çalışması. Ayrıca mevcut mevzuatın gözden geçirilmesi, imar hatalarında düzenleme ve deprem fırsatçılarına yönelik tedbirler konusunda çalışmalar bulunmaktadır.

İmar affına ilişkin anayasal çalışmanın, Anayasa’nın orman kabahatlerini affetmeyeceğini belirterek, 169 uncu maddeye ilave yapılarak söylendi. Kelam konusundaki düzenlemeler için tahmini bir tarih verilmemiştir.

Salgın ve sarsıntı dönemlerinde fiyatları fahiş şekilde artıranlara ağır cezalar yolda:

Bu çalışmalar kapsamında Türk Ceza Kanunu’na deprem ve salgın dönemlerine ilişkin özel bir madde eklenmesi öngörülmektedir. Bu unsur ile söz konusu dönemlerde konut kiraları ile eşya taşıma ve taşıma hizmetlerinde haksız ve hukuka aykırı fiyat artışı yapanlar. 2 yıldan az olmamak üzere hapis ve ağır para cezalarıverilmesi planlanıyor.

İmar affıyla hangi yapılar ‘af’ oldu?

  • Arsa veya hisse senedinde ikamet tezkeresi olmadığı halde mesken olan yerler
  • Yapı kullanma belgesi olmayan binalar
  • Maksimum yüksekliği aşan kaçak zeminli plazalar, apartmanlar
  • Konut olarak sayılmakla birlikte işyeri veya ofis olarak kullanılan yerler
  • Kat mülkiyeti tapusu olmayan binalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu