Haber

İstanbul Adalet Sarayı’nda yangın tatbikatı

İSTANBUL Adalet Sarayı’nda olası yangınlara karşı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sivil Savunma ve Acil-Afet Yönetim Bürosu ve İstanbul İtfaiyesi ile birlikte yangın tatbikatı yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sivil Savunma ve Acil-Afet Yönetim Bürosu olası yangınlara hazırlıklı olmak için yangın tatbikatı düzenledi. İstanbul Adalet Sarayı’nda senaryo gereği saat 14.00’te alarm çalmasıyla birlikte C1 ve C3 bloklarındaki adliye işçisi, vatandaşlarla adliye içerisinde bulunan kreşteki çocuklar kısa müddette tahliye edildi. Adliye içerisine sis makinesiyle yapay duman verildi. İtfaiye grupları kısa müddette adliye binasına giriş yaparak kurtarma ve yangın söndürme tatbikatına başladı.

C blok taban katta senaryo gereği mahsur kalan bir kişi itfaiye takımları tarafından sabitlenen halat düzeneği ile kurtarıldı. C Blok eksi birinci katta bulunan yaralı bir kişi ise tekrar itfaiye takımları tarafından kurtarılarak sıhhat takımlarına teslim edildi. Eksi ikinci katta bulunan engelli bir vatandaş ise yeniden senaryo gereği itfaiye grupları tarafından halat düzeneği ile kurtarılarak bina dışına tahliyesi sağlandı. Yangın tatbikatını İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilleri ve İstanbul İtfaiye Daire Lideri Remzi Albayrak da yakından takip etti.

Adliye dışında da kurtarma çalışmalarına devam edildi. Binada mahsur kalan bir işçi itfaiye gruplarının yardımıyla bulunduğu katın penceresinden itfaiye merdiveniyle kurtarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu