Haber

Malatya İtfaiyesi konteyner kentlerde yaşayanları uyardı

MALATYA (İGFA) – Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri mesai kavramı gözetmeksizin 7 gün 24 saat tarlalarda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle deprem anında değerli başarılara imza atan ekipler, olası yangın ve kazalara karşı tüm önlemleri alarak anında müdahale ediyor.

Son dönemde yaşanan çadır ve konteyner yangınlarına da dikkat çeken Katipoğlu, “Çadır ve konteynırlardan çıkarken etrafa bakalım yanıcı, yakıcı bir şey var mı? söyleyerek. Küçük çocuklarımızı asla bir çadırda veya konteynırda yalnız bırakmamalıyız. Allah korusun bu yangınlar çok ciddi ve kısa sürede felakete dönüşebilir.”

Geçici olarak çadır ve konteynerlerde yaşayan vatandaşlara tekliflerde bulunan Katipoğlu, “6 Şubat depreminden sonra Malatya’da kalıcı konutlar yapılana kadar birçok vatandaşımız çadır ve konteynerlerde yaşıyor. Bu nedenle Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak gerek çadırkentlerin olduğu noktalarda gerekse konteyner kentlerin olduğu noktalarda gerekli emniyet tedbirleri ve yangına karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oradaki vatandaşlarımızı yangın anında neler yapabilecekleri konusunda bilgilendirmek için de çalışmalar yürütüyoruz. Konteynerlerin ağır olduğu bölgelerde itfaiye araçlarımız var. Biz belediye ve itfaiye olarak olağan tedbirlerimizi alırken, vatandaşlarımızın da uyması gereken bazı kural ve prensipler var. Aslında bu konuya dikkat çekmek isteriz. Vatandaşlarımıza mümkünse çadırlarına elektrik tesisatı kurmamalarını, hatta elektriği aydınlatma amaçlı kullanmamalarını öneriyoruz. Şarjlı projektörler ile aydınlatma sağlayabilirler. Kış dönemi geçti ama kış döneminde sobalarla ilgili önemli yangınlar çıkıyordu. Ancak vatandaşlarımız bundan sonraki süreçte soba ya da ısıtıcı kullanacaksa mutlaka dışarı çıktıklarından emin olsunlar. Çadırlardan ve konteynırdan çıkarken mutlaka etrafa bakınarak yanıcı veya yanıcı herhangi bir şey var mı diye kontrol edin. Küçük çocuklarımızı asla bir çadırda veya konteynırda yalnız bırakmamalıyız. Allah korusun bu yangınlar çok önemli ve kısa sürede felakete dönüşebilir. Hayat kaybedilebilir. Vatandaşlarımızı bu konuya dikkat etmeye davet ediyoruz. İki çadırın ortasındaki boşluk dar olduğunda ona çok çabuk geçebilir. Yine çadır kurarken bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Yangının çadırdan çadıra geçmemesi için ortadaki çadırı kaldırıp diğer çadırlara sıçramasını engelleyebiliriz. Ayrıca 112’yi arayıp adreslerini en doğru şekilde bildirsinler ve çadırda ruh varsa dışarı çıksınlar. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak olaylara en kısa sürede müdahale etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda halkımız rahat etsin. Vatandaşlarımızdan sadece kıskançlıktan bahsettiğimiz hususlarda dikkatli olmalarını rica ediyoruz” dedi.

yakakent-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu