Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Devletleri Örgütü Multimodal Taşımacılık ve Lojistik Forumu’na katılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 13-14 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Türk Devletleri Örgütü Multimodal Taşımacılık ve Lojistik Forumu’na katılacak.

Bakanlığın açıklamasına göre forum, Bakan Uraloğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Etkinliğin açılışında Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanychbek Omuraliev de bir konuşma yapacak.

Uraloğlu, etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde, forumun temel amacının multimodal ulaşım yollarının geliştirilmesini teşvik edecek bir platform sağlamak olduğunu belirtti.

Etkinliğin, orta koridor boyunca çok modlu ulaşım yollarının geliştirilmesine odaklanarak iş birliği ve ortaklıkları teşvik etmeyi amaçladığını kaydeden Uraloğlu, aynı zamanda küresel tedarik zincirlerinin verimliliğini, sürdürülebilirliğini ve dayanıklılığını artırmayı da hedeflediklerini belirtti.

Forum, demiryolu idarelerinin liderlerini, önde gelen ulaştırma ve lojistik şirketlerinin temsilcilerini, ticari kuruluşları ve bölgedeki ilgili paydaşları bir araya getirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu